Ny på jobbet

Härom veckan funderade jag över hur många gånger jag varit ny på jobbet. Jag tänkte  också tillbaka till den där första känslan att vara ny på de olika arbetsplatserna. Ingen av har varit den andra lik och jag kom fram till att det har varit extra spännande att börja på Folkasboskolan i Pålsboda. Det finns en härlig anda som jag inte mött tidigare.

16 november tillträdde jag som vikarierande rektor, nu är jag inne på min fjärde vecka på skolan. Det är inspirerande och intensiva dagar fyllda med lärande och utforskande. Det har varit fantastiskt att möta all personal på skolan som, oavsett profession är elevfokuserade, lösningsinriktade och samarbetande. Hittills har ingenting varit omöjligt och jag är otroligt glad över att ha fått möjlighet att arbeta tillsammans med detta härliga gäng.

Det går framåt med lärandet och fixandet. Jag är glad att ha erfarenhet från tidigare rektorsarbete att luta mig mot, det är mycket nytt att sätta sig in i på en ny skola och i en ny kommun. Det är en hel del praktiska saker att lösa när man hastigt hoppar in i en verksamhet och varje del som faller på plats är ett steg frammåt. När fysiska saker som dator och telefon är lösta dyker det upp nya delar som saknas. Det kan vara tillgång till programvaror som är svårt att sakna innan man vet att de finns, eller att få kläm på var olika blanketter och mallar finns tillgängliga. Det blir en del sökande innan man vet om de ligger på intranätet eller i någon gemensam mapp som nås via utforskaren. Jag är varmt tacksam för alla som bidrar med svar på frågor som dyker upp.

De praktiska frågorna hamnar dock i skuggan av möten med elever och personal. Att arbeta i skolan handlar ju om att arbeta för eleverna, deras lärande och utveckling. Nu återstår en och en halv vecka av höstterminen, sedan kommer en andhämtningspaus under jullovet med möjlighet att sammanfatta intryck och planera vårens arbete tillsammans med skolans utvecklingsledare.

Jag ser fram mot att starta upp vårterminen 2016!

 

 

 

Det här inlägget postades i Lärande, Rektor, Skolglädje och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.