Kompetensutveckling av olika slag

Vi har ägnat oss åt kompetensutveckling idag!

Dagen inleddes för min del med ett utbildningspass i ett nytt system för uppföljning. När jag först fick höra talas om ytterligare ett system (under gårdagen) måste jag erkänna att jag blev lite matt. Vi har många olika datasystem! Somliga bättre än andra. Inte nog med att det är mångfald bland systemen, inloggningsuppgifterna är ett elände att hålla reda på. Att det dessutom skulle ta tid som var planerad för besök ute i ämnesgrupperna gjorde mig  inte helt nöjd.

Kanske är det så när det gäller vissa saker att låga förväntningar ger större utrymme för positiva överraskningar? Jag tror att det nya systemet kommer att bli till stor hjälp i mitt arbete!

Huvuddelen av dagen har jag sedan ägnat åt att lyssna och samtala i några av de kommunövergripande grupper med lärare från hela kommunen som har brottats med Lgr11. Vilka diskussioner! Mål, begrepp, bedömningar, formuleringar, tänker vi rätt? hur tänkte vi nu? ja vi är nog nöjda nu men kommer att ändra oss… Det tänks högt och prestigelöst, det lyfts på många stenar i arbetet med att förstå sig på Lgr11. Och de pedagogiska samtalen ger energi och nya frågor. Vilken lärarkraft!

Det här inlägget postades i Lärande, Lärare, Lgr11. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.