Full fart på skolorna igen

Nu är den vanliga skolpulsen igång igen. Elever och lärare har haft en välförtjänt lovvecka och jag har haft möjlighet att sortera en del av all information som flödat sedan skolstarten i augusti.

Även om det är bra att kunna stanna upp under en vecka för att ägna sig åt administrativt arbete så är det fantastiskt att möta eleverna igen. Det är inte dumt att vara rektor och få ta emot så många kramar från elever som är glada att skolan har börjat igen.

Att äta lunch med klasserna är någonting som jag alltid sett som en förmån. Det är ett fantastiskt sätt att lära känna eleverna och få tid att samtala om sådant som de tycker är viktigt. Idag lunchade jag med ett par tjejer som hade arbetat med bråkräkning under förmiddagen, de tyckte att det var roligt och enkelt. De var nöjda med lovet, tjejerna hade haft en hel del kul på programmet.

En annan form av viktiga skolsamtal är de pedagogiska diskussionerna med och mellan lärararna. En lovvecka var en välkommen andhämtningspause men det är när skolorna sjuder av liv som man känner riktig skolglädje.

 

 

Det här inlägget postades i Elever, Lärare, Skolglädje. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.