Engagemang hjälper inte mot virus

För 7 år sedan blev jag intervjuad av en tidningsreporter som sedan skrev i artikeln att jag älskade att arbeta. Jag funderade ganska mycket över formuleringen och det tog faktiskt två år innan jag kom jag fram till att hon hade rätt. Jag trivs med att arbeta!

I helgen fick jag via twitter tips om en artikel som redovisade resultat efter en undersökning om engagemang, eller snarar oengagenmang på arbetet i Dn, 131115 . Nyttig läsning som ännu en gång påvisar hur olika vi fungerar. För mig är det svårt att förstå hur man kan gå till ett arbete utan att vara engagerad. Just därför är det en bra lärdom att få hjälp med förståelsen för att man kan tänka så olika.

Veckan som gått blev inte riktigt vad jag planerat. Ibland hjälper det inte med engagemang. Det som skulle bli två dagars, visserligen hastigt planerad frånvaro blev på grund av en ilsken förkylning fyra dagar. Engagemang och vilja att arbeta fick stå tillbaka för feber, snuva och hosta… Då är det en tröst att veta att det kommer att gå över (även om det är irriterande).

Nu skall det bli härligt att få jobba igen, jag ser fram mot den 59:e skoldagen för våra elever!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.